Kortrijk Creativity Week (voorheen Week van het Ontwerpen) zet sinds 2004 de meerwaarde van design thinking voor onderwijs, industrie en publieke ruimte in de kijker. Met de erkenning van regio Kortrijk als Kortrijk UNESCO design region wordt de 16e editie van Week van het Ontwerpen omgedoopt tot Kortrijk Creativity Week.

Organisatie: Designregio Kortrijk, Howest (Industrieel Productontwerpen, Digital Design & Development, Digital Arts & Entertainment), Stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur. Van 2004 tot 2014 werd Week van het Ontwerpen georganiseerd door Howest.

www.kortrijkcreativityweek.be
https://www.facebook.com/kortrijkcreativityweek
https://www.instagram.com/kortrijkcreativityweek/

Kortrijk Creativity Week 2019

www.kortrijkcreativityweek.be

De nieuwe stadssite Kortrijk Weide werd van 23 tot 27 oktober 2019 een creatieve ontdekkingsplaats voor ontwerpers, ondernemers, studenten, kinderen en burgers.

Kortrijk Creativity Week wierp met exposities en installaties een blik op de next generation in creativiteit, design, innovatie, food, art & business.

Dit was Kortrijk Creativity Week 2019:

Week van het Ontwerpen 2018

http://2018.weekvanhetontwerpen.be/

In 2018 vond Week van het Ontwerpen plaats tijdens de Biënnale Interieur 2018 en maakte het deel uit van het officiële stadsprogramma van het internationale designfestival. Dit ging door in het verlaten Sint-Maartensziekenhuis in Kortrijk van donderdag 18 oktober tot en met zondag 21 oktober en de daaropvolgende twee weekends.

De expo werd nog uitgebreid met de winnaars van de OVAM Ecodesign Awards voor studenten en met een selectie internationaal studentenwerk. Eind 2017 werd Kortrijk opgenomen in het UNESCO Creative Cities Network als city of design. Twee andere steden uit het netwerk, Graz (Oostenrijk) en Saint-Etienne (Frankrijk) exposeerden hun beste studentenwerk.


Week van het Ontwerpen 2017

http://2017.weekvanhetontwerpen.be/Dit was Week van het Ontwerpen 2017 aftermovie.


Week van het Ontwerpen 2016


http://2016.weekvanhetontwerpen.be/​

Scenografie: Dries Otten, in samenwerking met Revor bedding, Cras en Beaulieu International Group
Grafisch ontwerp: Blue design studio


Week van het Ontwerpen 2015

http://2015.weekvanhetontwerpen.be/​

Week van het Ontwerpen 2015 was een knallend event dat goed ontwerp in de spotlight plaatste aan de hand van 5 exposities, inspirerende lezingen, workshops en netwerking. Een niet te missen evenement voor ondernemers, studenten, ontwerpers, beleidsmakers en iedereen met interesse in creativiteit en design.

Met 4000 bezoekers, meer dan 45 deelnemende scholen en meer dan 80 deelnemende bedrijven is Week van het Ontwerpen hét platform voor inspiratie en kennisuitwisseling tussen creatief onderwijs en industrie.

Week van het Ontwerpen 2015 aftermovie:

Week van het Ontwerpen 2014Van 2004 tot 2014 werd Week van het Ontwerpen georganiseerd door Howest.