Blue design studio

Blue is een design studio gevestigd in West-Vlaanderen. Onze focus ligt op strategie, ontwerp en identiteiten voor bedrijven en organisaties.

Wat wij doen

Wij helpen goede bedrijven en organisaties hun ideeën te communiceren en doelstellingen te bereiken. Wij streven ernaar om het ongrijpbare van een bedrijf of organisatie te ontdekken en uit te drukken door middel van unieke visuele oplossingen en inspirerende inhoud. Dankzij ons werk kan een bedrijf zich onderscheiden van de anderen en zich veel beter verbinden met hun doelgroep. Op die manier betekent Blue een meerwaarde voor zijn opdrachtgevers.

Hoe we het doen

Wij geloven dat uitstekend werk het resultaat is van een goede samenwerking tussen de opdrachtgever en ons. Eerst en vooral luisteren wij naar hun verhaal, naar hun probleem. Eens we een duidelijk beeld hebben van het probleem kunnen we overgaan tot het bepalen van een oplossing. Vervolgens voeren we de gekozen oplossing uit.

Ieder project vereist specifieke vaardigheden. Een zorgvuldig geselecteerd netwerk van deskundige partners helpt ons waar nodig. Dit zijn oa. schrijvers, fotografen, architecten, drukkers en technologie experten.

Samenwerking is het hart van de studio.

Blue werd opgericht in 2013 door Ruben Stragier, voorheen art director bij d-Artagnan. Tijdens deze jaren werkte hij met klanten als Howest – de Hogeschool West-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen, Haven van Zeebrugge, het Rubenshuis, Europalia – International Arts Festival, Unia – voor gelijke kansen, tegen discriminatie, Stad Brugge, Europa Nostra en Leiedal. Deze projecten betroffen identiteit & imago, publicaties, strategie & communicatie en webdesign.