VIVES Innovation Centre

Het VIVES Innovation Centre (VIC) is het kloppend hart wat betreft onderzoek, dienstverlening en innovatie van de hogeschool. Het is dé B2B-plek bij uitstek om in dialoog te gaan met bedrijven en organisaties. Concreet beschikt het Innovation Centre nu over vijf bureauruimtes voor startups, een onthaalruimte/lounge voor startups, een vergaderzaal en een polyvalente hal voor exposities, congressen en extra werkruimte.

Ook ondernemende studenten en docenten kunnen er terecht om hun creatieve ideeën uit te bouwen en startups te lanceren. Want de combinatie tussen studeren en ondernemen is actueel. Een evenementenruimte geschikt voor seminaries en recepties maakt het geheel compleet.

Het VIVES Innovation Centre is gehuisvest in een oude vlashoeve waar ooit het Nationaal Vlasmuseum gevestigd was. De vlassers zijn de echte ondernemers van toen en dankzij hun volharding en vastberadenheid bloeide de regio. VIVES transformeert de hoeve nu tot een centrum van hedendaags ondernemerschap en hoopt dat de spirit van de oude vlassers als inspiratie kan dienen.

VIVES kocht eind 2013 de gebouwen van het vroegere vlasmuseum van de stad Kortrijk. De hogeschool renoveerde het pand in functie van een nieuw Innovation Centre en de opleiding wellbeing en vitaliteitsmanagement. Concreet beschikt het Innovation Centre nu over vijf bureauruimtes voor startups, een onthaalruimte/lounge voor startups, een vergaderzaal en een polyvalente hal voor exposities, congressen en extra werkruimte.

De dienst kennisvalorisatie was eerder gelegen in een huurpand aan het station van Kortrijk. De nieuwe locatie vormt meteen een letterlijke link tussen de campusgronden van VIVES en KULAK en moet de samenwerking rond onderzoek tussen beide instellingen letterlijk ook dichter bij elkaar brengen.

VIVES houdt de vinger aan de pols wat betreft maatschappelijke trends en tendensen. Vanuit zes expertisecentra bouwt de hogeschool kennis op rond actuele thema’s. In deze zes expertisecentra bundelen de experts van VIVES hun krachten. Een expertisecentrum is een thuishaven van laagdrempelig en praktijkgericht onderzoek en vormt een herkenbaar en erkend aanspreekpunt voor de bedrijven en ondernemingen. Bovendien levert het onderzoek van de expertisecentra nieuwe kennis en inzichten op voor het onderwijs.

Etienne Sabbelaan 4

8500 Kortrijk