Studio Castard

Authentieke, pure en herwonnen producten

Studio castard verwerkt herwonnen natuurlijke restmaterialen op ambachtelijke wijze om zo een gecontroleerd contrast te vormen tussen materiaal, ethiek en omgeving.

Zo creëert studio castard eerlijke en kwalitatieve producten, die een subtiele meerwaarde geven aan de ruimte waarin ze zich bevinden.

Over

Tuur Vermandere (1998) is al van jongs af aan nieuwsgierig naar hoe producten gemaakt worden. Hij onderzoekt de werking, de materialen en de verwerking tot product.

Om dieper in te gaan op zijn interesses, koos Tuur voor de richting Product Ontwerp aan de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk.

“Veel mensen zijn hun gevoel met (gebruiks)producten verloren door een overaanbod aan in massageproduceerde stukken. Daarom vind ik het belangrijk om de ambacht te tonen dat aan deze
producten voorafgaat. Het hele proces – van idee, naar prototyping, naar finaal product- maakt dit werk gevarieerd, leerrijk en uitdagend. Het resultaat geeft mij altijd een unieke voldoening!”

Door het ontwerpproces van zijn producten in beeld te brengen wil Tuur die voeling met handgemaakte producten terug aanwakkeren. Studio Castard is gegroeid uit die interesses en wil een antwoord bieden op de vervreemding van de ambacht.

Missie

Met studio castard wordt een ambachtelijke stap terug gezet in deze massageproduceerde wereld. Met een passie voor duurzaam maatwerk, liefde voor materiaal, oog voor detail en met respect voor mens en omgeving. Worden producten ontworpen en handgemaakt op maat van u en uw interieur. Producten dat elk hun eigen verhaal vertellen en dit nog jaren nadien zullen doen.

Visie

Het bewerken van natuurlijke duurzame materialen + het herwerken van (door u aangeleverde) gerecupereerde objecten en materialen vormt de basis van studio castard.

Door het proces – van idee, naar ontwerp, detaillering en finaal product – samen met u te overlopen creëren we samen een product met karakter dat in harmonie leeft met uw interieur.

De ambachtelijke productietechnieken die hier aan te pas komen worden in beeld gebracht om u voeling te geven en warm te maken voor wat studio castard het liefste doet.

Tulpenlaan 1

8500 Kortrijk

0471 20 14 37