Re-volt

Wij zijn Re-volt. Een merk, een filosofie, maar vooral een mix van creatievelingen en ambachtslui. We ontwerpen en ontwikkelen – in een eerste tijd - producten met het ene oog op duurzaamheid en het andere op design. Mooie interieurstukken met andere woorden, die generatie na generatie overleven. Niet alleen omdat ze kwaliteitsvol zijn, maar ook omdat ze gehuld gaan in een tijdloos design. En omdat wij ervan overtuigd zijn dat vooral datgene wat niet verandert uiteindelijk interessant is in een wereld waar verandering steeds meer en steeds sneller een constante wordt.

Waar we vandaan komen? Onze ontstaanswortels liggen bij Modular, het bijna beruchte verlichtingsbedrijf dat sinds de jaren ’80 toon en trends zet in de verlichtingswereld. Bernard Rommens, zoon van Modular’s stichter Paul en ex-creatief directeur was er verantwoordelijk voor de spreekwoordelijke hoek af van de ontwerpen, stands en campagnes. In 1998 kruipt ook zijn ondernemersbloed waar het niet gaan kan, namelijk in het opzetten van Rotor: een eigen agentschap (want iemand moest die catalogi voor Modular toch maken…). Sindsdien heeft Rotor campagnes, standen, websites en interieurs ontworpen voor klanten als BMW, Nespresso, Novy, Dierendonck en – uiteraard – Modular.

Maar, all legacy aside en zoals zo vaak in het creatieve proces, werden de eerste Re-volt stukken onopzettelijk - en tegelijk onvermijdelijk - bedacht in het kader van een interieuropdracht van Rotor. Het bleek niet vanzelfsprekend om een geschikt bestaand product te vinden, dus besloten we maar om het zelf te ontwerpen. Het stond in de sterren geschreven dat we ergens onderweg wel zouden plooien voor het verleidelijke huwelijk van onze passies: ontwerp en verlichting.

Het resultaat is Re-volt, een nieuwe telg in de Rotor-familie, die zich bewust afzet tegen de instant- en wegwerpcultuur die ook de designwereld lijkt te zijn binnengedrongen. Daarom ontwerpen wij producten die (over)leven, zowel op vlak van design als kwaliteit. Het eerste product is The Officer, een verlichtingsarmatuur die in verschillende uitvoeringen wordt gemaakt. Alle onderdelen van onze armaturen kunnen vervangen worden, zodat die niet bij het eerste defect al bij het afval belanden. We produceren onze onderdelen lokaal en alles wordt bij Rotor zelf te geassembleerd.

Tenslotte trachten we onze stukken zoveel mogelijk in te schrijven in het verhaal van onze klanten: duurzaamheid zit hem ook in het ontwerp en de mate waarop dat in het verlengde van het leven en het verhaal van onze klanten ligt. Daarom ontwerpen we verlichting die in hoge mate verpersoonlijkt kan worden door onze klanten.

Maar niet alleen in het ontwerp en de kwaliteit van haar producten onderscheidt Re-volt zich van de status quo. Een bijna poëtische mission statement doorbloedt het Re-volt team, haar producten, aanpak, communicatie en klantencontact. En die verraadt stijl, diepgang en de karakteristieke hoek af waar we het al over hadden. “We treasure cycles more than lines. Poetry more than prose. Authenticity more than pose.

Populierstraat 73

8800 Roeselare

051 25 27 25