De Designers in Residence Kortrijk 2020 - Emilie Froelich, Jadd Hallaj en Elena Falomo - zijn terug in Kortrijk! Van 19 augustus tot 12 september 2021 organiseren ze in de Broeltoren Zuid: ‘The Territorial Lab’.

‘The Territorial Lab’ is een experiment van een maand in een leegstaande locatie in het stadscenturm van Kortrijk. Door samen te werken met lokale initiatieven en in dialoog te gaan met lokale ondernemers en inwoners, verkennen we verschillende praktijken die een antwoord kunnen bieden op de complexe en gelaagde kijk op onze regio.

Van stedelijke kernen tot het platteland: overal zie je hoe onze wereld constant aan het veranderen is. De pandemie, economie en klimaatsverandering: het zijn allemaal factoren die de manier waarop we onze omgeving beleven, beïnvloeden. Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe antwoorden, maar vooral ook om een nieuwe aanpak.

We zetten toekomstgericht denken en creativiteit in om leegstand aan te pakken en stadscentra ondernemersvriendelijk en aantrekkelijk te maken. Kom en denk met ons mee!

territorial-lab.com
Broeltoren Zuid
Open voor publiek van donderdag tot zondag, tussen 15u en 20u.

Onderdeel van het KI:SS-project Intercommunale Leiedal