pilipili

Pilipili Productdesign & Engineering nv werd in 1996 opgericht door productontwikkelaars Steven Dehollander en Adriaan Debruyne. Intussen telt pilipili 11 medewerkers.
Het multidisciplinaire team evolueerde intussen tot een volwaardige R&D-partner voor conceptueel en mechanisch ontwerp van industriële producten in verschillende sectoren (consumentengoederen, machinebouw, electronica-toepassingen, medische apparatuur, verpakking). Voor ontwikkelingen ‘from art to part’ kunnen we een internationaal netwerk van toeleveranciers consulteren.
Doorheen 4 ontwikkelingsfases krijgt een product vorm: analyse-concept-ontwerp-engineering. Bij het opmaken van offertes proberen we ook telkens de ontwikkeling in deze 4 stappen te begroten. De coordinatie van de prototyping en de prototypes worden aangeboden aan regie-tarief.

Analyse :
In de analyse-fase worden innovatieve ideeën gegenereerd d.m.v. gestructureerde brainstormtechnieken volgens de TRIZ-methode.

Concept :
De conceptstudie is een zoektocht naar vorm, systemen en eventueel materialen zonder die als dusdanig technisch uit te werken. Virtuele 3D-modellen en foammaquettes maken het mogelijk de uitgewerkte styling te visulaiseren. De klant kan zich op deze manier een duidelijk beeld vormen van de vormgeving van het nieuwe of vernieuwde product. Meteen kan ook de gebruiksvriendelijkheid of ergonomie nagegaan worden.

Ontwerp :
Via ontwerpstudies worden systemen, assemblage en montage uitgewerkt. De vormgeving wordt bevroren en uitgetekend in onze high-end 3D-CAD software.
Ook sterkteberekeningen kunnen hiermee worden uitgevoerd.

Engineering :
In de engineeringsfase wordt het CAD-model verder gedetailleerd. Alle productietechnische onderdelen worden geïntegreerd en de bestanden worden in het gewenste formaat aan de klant overhandigd (DXF, IGES, STEP).

Pilipil productontwerp bvba biedt volgende diensten aan:
o productanalyses
o styling-studies
o conceptschetsen en –modellen
o 3D-CAD modeling
o engineering
o rapid prototyping
o opvolging tot productie
o efficiënte productcommunicatie
o budgetvriendelijke productpresentatie via fotorealistische digitale visualisaties
o maquettes uit eigen atelier
o 3D-CAD internetconferencing via een real-time communicatieplatform voor het bekijken, bespreken en bewerken van CAD-modellen met de klant via internet.

Kanonstraat 44

8500 Kortrijk

056 23 08 50